Türelmetlenül várod már a karácsonyt? Folyton azon jár az eszed, hogyan fognak örülni a szeretteid az ajándékaidnak? Izgatottan találgatod, milyen meglepetések várnak rád? Az időt nem tudjuk felgyorsítani, de mutatok néhány mobilos játékot, amivel talán picit gyorsabban telnek az ünnepig hátralévő percek.

Röptess Mikulást!
A Santa Dash névre hallgató játékban a Télapónak kell segíteni a szánvezetésben és az ajándékok kiszállításában, mert kicsit sok tojáslikőrt ivott. Háztetőről háztetőre ugrálva kell haladni, nem szabad leesni vagy kéményekbe ütközni, és némi tejjel és édességgel a rénszarvast is turbó sebességre kapcsolhatjuk. Egyszerű, de szórakoztató. (Kivéve, amikor már majdnem rekord pontszámnál járunk, és felhívnak közben. Na, akkor minden, csak nem szórakoztató.) Elérhető Android, BlackBerry és iOS készülékekre.


Röptess madarakat!
Ha nincs kedved a Mikuláshoz, dühös madaraknak is segíthetsz a repkedésben, és még gonosz disznókat is kicsinálhatsz közben. A népszerű Angry Birds Seasons kiadásában meghitt, karácsonyi környezetben lövöldözheted a szárnyasokat. Elérhető Android, iOS és Windows Phone készülékekre.


Ugrálj vicces lények között!
A Doodle Jump pár évvel ezelőtt, a megjelenésekor olyan népszerűségi rekordot állított fel, amit később csak az Angry Birds tudott megdönteni. A játék az okostelefon mozgásérzékelőjét használja, így a mobilt mozgatva-billegtetve lehet irányítani a cuki külsejű főhőst. A feladat itt is az, hogy a levegőben tartsuk a főszereplőt, és itt is lehet gyűjteni az édességeket és ajándékokat. Az ünnepi kiadásban természetesen minden lény valamilyen karácsonyi szerkóban feszít. Elérhető Android és iOS készülékekre.



Vágd el a kötelet!
Ugorjunk egy másik, cuki főhőssel operáló alkalmazásra! A Cut the rope egy fejtörős játék, logikai feladványokat kell megoldani ahhoz, hogy megetessük az elképesztően aranyos külsejű zöld izét. A karácsonyi kiadásban a karácsonyfáról kell neki levarázsolni az édességeket. Elérhető Android és iOS rendszerekre.



Öltöztess mézeskalács-figurákat!
A mézeskalácsok készítése elég pepecs meló. Meg kell gyúrni a tésztát, kiszaggatni, megsütni, feldíszíteni. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy kell hozzá tapasztalat és kézügyesség. Mennyivel egyszerűbb már mobiltelefonon lenyomni az egészet! Nos, ahogy az Apple mondta a reklámban: erre is van app! Oké, megenni pont nem lehet, de itt úgyis a látvány a fontos. Elérhető Android és iOS rendszerekre.



Vezess éttermet!
A Restaurant Story karácsonyi kiadásában pofonegyszerűen megvan az ünnepi vacsora. Oké, megenni ezt sem lehet, de a szervezés gyakorlására biztosan jó. Megtervezhetsz és feldíszíthetsz egy éttermet, egy seregnyi segítőt utasíthatsz a munkálatokra, és természetesen te állíthatod össze az ünnepi menüt. Elérhető Android és iOS rendszerekre.



Ezek után már csak egy lakástakarító és egy ajándékcsomagoló alkalmazás kéne, és én részemről meg is lennék a dologgal.