A tavalyi év egyik legnagyobb dobása a hazai mobilkommunikációban a 4G/LTE hálózatok bővítése volt, aminek köszönhetően még több előfizető számára vált elérhetővé a gyors, de legalábbis akadásmentesebb mobilnet. A 4G-használat tehát felfutóban, és nem kérdés, hogy idén még jobban begyorsul a növekedés, például azért, mert rövidesen már a feltöltőkártyások is elérhetik majd a szolgáltatást.

Míg a 4G/LTE tavaly ilyenkor még jóformán úri huncutság volt csupán, idén márciusban már a dominós ügyfelek is használhatják majd a Telekomnál a gyors, nagy lefedettségű szolgáltatást, feltéve ha igénybe vesznek valamilyen adatopciót a csomagjuk mellé (vagy az már eleve tartalmaz mobilnetet), és a készülékük egyébként 4G-képes.

A szolgáltató ettől az időponttól az összes kurrens Domino csomagnál engedélyezi a 4G-elérést, vagyis a Domino Surf, Domino 5, Domino Web és a Domino NetPlusz adatopciók használói egyaránt megkapják a hozzáférést az új technológiához. Ráadásul ehhez a legtöbb esetben semmit nem kell csinálniuk, nincs szükség a beállítások módosítására, netán SIM-cserére, vagy a szerződés újrakötésére.

A Telekom csaknem ötmillió mobilos ügyfelének jelenleg még mindig megközelítőleg mintegy fele feltöltőkártyás, vagyis a változással alsó hangon néhány százezer új 4G-felhasználója lehet a vállalatnak. A cég egyébként legutóbb tavaly októberben közölt a 4G-s ügyfélbázist illetően számokat, akkor 320 ezer 4G-használóról számolt be a Telekom, de tekintve, hogy a karácsonyi készülékkínálatban szereplő okostelefonok szinte kivétel nélkül 4G-képesek voltak, ez a szám mára akár a félmilliót is átléphette.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.