Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

12 milliárd forint a legdrágább iPhone

Tegnap hivatalosan is forgalomba került Magyarországon az Apple új okostelefon-családja, az iPhone 6, melynek legdrágább változatáért, a 128 GB memóriát tartalmazó iPhone 6 Plus-ért cserébe listaáron 323 ezer forintot kell fizetni. Nem kis summa, de van, akinek ez az összeg annyira aprópénz, hogy nem égetheti magát ilyen vásári kacattal.

Nekik készíti az amerikai Falcon Luxury a limitált kiadású, arany, vagy platina burkolatú iPhone 6-okat, gyémánt berakással, csak hogy jól mutasson a minden bizonnyal hasonló méretű követ tartalmazó gyűrűvel ékesített kézben.

A legolcsóbb luxus-iPhone ára egyébként 2 millió dollár, vagyis napi árfolyamon átszámolva olyan 496 millió forint, a legdrágább, arany burkolatú, rendkívül ritka rózsaszín gyémánttal berakott példány ára pedig 48,5 millió dollár, ami átszámolva olyan 12 milliárd forint környékére (meg az apró) jön ki.

A luxus iPhone-hoz természetesen luxus fülhallgatót is lehet venni igény szerint, melynek ára egységesen 300 ezer dollár, vagyis 74 millió (!) forint. A luxus mellé a telefonon szupertitkosított adatok és extra odafigyelés (24 órán belül a világ bármilyen pontján helyszíni jótállás) jár.

A vásárlási tranzakció az őrületes összegekhez képest meglehetősen hétköznapi módon zajlik: nem aktatáskák cserélnek gazdát, hanem PayPal-lel lehet kifizetni a milliókat, majd lehet várni a futárt, amit remélhetőleg legalább féltucat biztonsági őr kísér.



Öt dolog, amit inkább ne rendelj az internetről

Leszögezem az elején, nagy rajongója vagyok az internetes vásárlásnak. Óriási a választék, átlátható a kínálat, meg sem kell mozdulni érte, nincs tömegnyomor, és általában az árak is alacsonyabbak. Rengeteg szuper dologhoz lehet így hozzájutni, de vannak olyan termékek is, amiért jobban teszed, ha mégis inkább egy szaküzletbe zarándokolsz. Mutatok néhányat.

1. Menyasszonyi ruha

Az esküvői iparág óriási haszonkulccsal dolgozik itthon és világszerte, ezért kézenfekvő, ha valaki azzal próbál meg spórolni, hogy egy olcsó webshopból, mondjuk Kínából rendeli meg a ruháját. Ráadásul óriási a kínálat, a fodrostól kezdődően az egyszerű szabásún át van itt minden, a szivárvány gyakorlatilag minden színében. De ha pusztán a webshopba felrakott képek alapján döntesz, könnyen így járhatsz:

Kép forrása: TBDress - Fail Facebook oldal

Az ebből a helyzetből adódó pofára esés egyébként rendkívül jellemző itthon is: A jelek szerint rengeteg ismerősömnek van legalább egy olyan barátnője, aki azzal szívott az utolsó pillanatban az esküvője előtt, hogy felhajtson egy varrónőt, aki hajlandó neki valami elfogadható göncöt varázsolni abból a rettenetes rongyból, ami ráadásul jóval később érkezett az ígértnél. Nem biztos, hogy megéri a hajtépést.



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek