Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

Ingyen adja a Földet a Google

A Google Earth, vagy Google Föld szolgáltatást azt gondolom viszonylag keveseknek kell bemutatni, a keresőcég egyik leglátványosabb internetes vívmányával az egész Föld bejárható otthonról, a számítógép előtt ülve. Ám vannak, akik nem csak szórakozásra és virtuális túrázgatásra használják a rendszert, nekik szól a Google Föld Pro, amit most mindenki számára ingyenesség tett a Google.

A kibővített szolgáltatás leginkább a tervezőmérnökök munkáját segíti azzal, hogy a pontosan leképzett épületekről méretadatokat is szolgáltat a rendszer, így például anélkül megtervezhető, hogy egy épületen hol lehet elhelyezni egy napkollektort, hogy a mérnök a helyszínre látogatna.

A Google Earth Pro emellett fotó- és video exportot is kínál, amivel a színes-szagos prezentációk még színesebbé és még szagosabbá tehetők, vagy akár rövid bemutatófilmek is készíthetők. Mindehhez persze előbb le kell tölteni a Google Earth Prót, majd az ingyenes licenckulcshoz meg kell adni a cég adtait itt.



Szia, merre vagy? Majd a Google megmondja!

A Google Talkból tavaly Hangoutssá avanzsált chatszolgáltatás mára az egyik legnépszerűbb csevegőprogrammá vált a világon, amiben a Google kemény munkája, de méginkább a program meglévő felhasználói bázisra való ráeröltetése komoly szerepet játszik. Az alkalmazás ma kiadott új verziója nem csak szebb, hanem bizonyos szempontból okosabb is lett.

A Hangouts mostantól a csevegés kontextusa alapján képes felajánlani a felhasználónak bizonyos automatikus válaszokat, vagy akciókat. A Google egyelőre a helymegosztás funkciót integrálta ezek közül a csevegőalkalmazásba, ami nagyjából úgy működik, hogy ha megkérdezi a másik fél, hogy merre vagyunk, az app ezt felismeri, és automatikusan felajánlja a lehetőségét annak, hogy közzétegyük a helyzetünket, melyet természetesen egy másik Google-szolgáltatás, a Térképek segítségével jelenít meg a program.

A csevegőprogramba a későbbiekben várhatóan több, hasonló automatizált válaszok is bekerülnek majd szövegfüggő alapokon, egyelőre csak Android-platformon, ám az iPhone-felhasználóknak sem kell sokáig várniuk a frissítésre. Az új Hangoutsba a kontextusfüggő helymegosztás mellett egyébiránt megjelentek a manapság egyre divatosabbnak számító matricacsomagok, illetve most már effektezni is lehet a videohívást, ha valakinek az minden vágya, hogy úgy jelenjen meg a túloldalon, mintha egy 16 milliméteres kamerával vetté fel magát



Ello, szia, szevasz! - beléptünk az anti-Facebookra

A múlt héten indult a legújabb, nagy reményű közösségi oldal, az Ello, amit egyelőre csak kiválasztottak próbálgathatnak. Mint mi. Szereztünk egy meghívót, körülnéztünk, és most elmeséljük, milyen az az oldal, ami anti-Facebookként hirdeti magát.

Először is, szeretném leszögezni, hogy - egyelőre - nem kell nagyon irigyelned azokat, akik "bent vannak". Az Ellón ugyanis (most még) nem történik gyakorlatilag semmi, legalábbis a hazai berkekben, leszámítva, hogy az alapítók, a barátaik és az ő barátaik remekül szórakoznak. Valószínűleg ugyanazokat a tartalmakat posztolják az Ellora, amit a Facebookra is, csak itt biztosak lehetnek abban, hogy a közösségi oldal nem használja fel kereskedelmi célokra az adataikat és a megadott információkat. (Ugyanis ez az Ello lényege és fő célja: egy olyan közösségi oldalt működtetni, amely nem tekint áruként a felhasználóira, és minden szinten mentes a hirdetésektől.)

Itthon máris sokaknak a nemrég időkapszulák általi halálra ítélt iWiW, pontosabban annak korai fázisa (WiW) jut eszébe az Ellóról, a párhuzam pedig több szempontból is jogos. Egyrészt, a tagok hívhatják meg ismerőseiket a rendszerbe, és a meghívónak komoly értéke van, mert egy felhasználó öt meghívót kap. Lehet ugyan meghívót igényelni az Ello főoldalán is, de óránként több ezer kérelem érkezik be, ezért ez egyáltalán nem garancia a belépésre úgy pár héten belül. Ismerőstől pedig azonnal megérkezik a meghívó.



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek