Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

Így szabadíthatod ki a túszul ejtett SMS-eket az Apple karmaiból

Az Apple számos hasznos szolgáltatással kedveskedik azoknak a felhasználóknak, akik valamelyik iPhone vagy iPad használata mellett döntenek, itt van például a több tízmillió felhasználóval rendelkező iMessage, mellyel akár SMS-ek is küldhetők, méghozzá teljesen ingyen. Sajnos a kényelmes, és kétségtelenül költségtakarékos módszernek van egy apró szépséghibája: ha a felhasználó egyszer úgy dönt, hogy búcsút int az Apple-nek (akár csak ideiglenesen), jó eséllyel soha többé nem kap SMS-eket más iPhone-felhasználóktól, függetlenül az új készülék típusától.

A hiba - aminek létezéséről az Apple egyébként május óta tud, és ami miatt már per is indult a cég ellen - abból adódik, hogy az Apple az iMessage-regisztrációt követően az összes kimenő SMS-t az iMessage-rendszerén keresztül továbbítja, ebből a rendszerből pedig a jelek szerint nem olyan egyszerű kikerülni. Mivel az SMS-továbbítás igazából telefonszámhoz, nem pedig eszközhöz kötődik, ezért az iPhone-cserét követően utólag csak az Apple ügyfélszolgálata tudott segíteni az ügyben, mostantól azonban elég az alábbi deregisztrációs oldalra ellátogatni és megadni a szükséges adatokat, majd az SMS-ben kapott kódot az ott található mezőbe beírni.

Ennél sokkal kézenfekvőbb és egyszerűbb módszer, ha a tulajdonos kellően körőltekintő, és a készülék menüjében még azelőtt kikapcsolja az iMessage szolgáltatást, mielőtt kivenné a SIM-et az iPhone-ból, és átrakná egy androidos telefonba, vagy más, tetszőleges mobilba. A művelet a beállítások/üzenetek menüpont első opciójával végezhető el.



Itt a legokosabb visszapillantó tükör

Az autógyártók kínálatában egyelőre még igen borsos felárat kell fizetni az olyan extra kütyükért, mint a gyári navigáció, vagy éppen a visszapillantóba épített, hátsó kamera képét közvetítő tolatási rendszer. Szerencsére akadnak olyan kiegészítőgyártók, melyek ezeknél a gyári extráknál jóval komplexebb megoldásokat kínálnak.

A Las Vegas-i SEMA szakkiállításon pont egy ilyen okos kiegészítő, az App-Tronics SmartNav 5 nevű rendszere vitte el a showt. Az autós extra lényegében nem más, mint egy visszapillantóba épített, Windows CE operációs rendszert futtató számítógép, amihez többek közt különféle szenzorokat (tolatóradar, kamera, radardetektor) lehet kapcsolni.

Az okos visszapillantó alapesetben hagyományos visszapillantóként működik, de a vezető bármikor aktiválhat rajta egy 5 hüvelykes képátlójú kijelzőt, mely mindvégig egy félig áteresztő rétegként jelenik meg a tükrön, vagyis valójában soha nem takarja ki a visszapillantóban tükröződő teret.

A gyári alapcsomaghoz egy komplett iGO-alapú navigációs szoftver, egy előre néző, a gépkocsi mozgása alatt aktív kamera, illetve egy tolatókamera tartozik, emellett Bluetooth-kapcsolattal az autó hangrendszerével és telefonokkal is összekapcsolható a kütyü. A SmartNav 5 egyik kísértésbe ejtő funkciója a radardetektor, mely ráadásul a navigációs szoftver saját adatbázisában azonnal eltárolja a sebességmérők helyzetét.

A SmartNav 5-öt vagy az autó meglévő visszapillantójának a helyére, vagy arra rácsíptetve lehet rögzíteni, a tápellátásról pedig a naviknál szokásos módon, a szivargyújtó-töltőn keresztül kell gondoskodni.

Az okos visszapillantó már kapható, 1900 dollárt, vagyis csaknem félmillió forintot kell érte fizetni.

Via Cnet.



Komoly frissítést kapott a Gmail és a Naptár alkalmazás

A hét közepén két olyan okostelefonos alkalmazást is frissített a Google, melyek minden androidos készülék kötelező tartozékainak tekinthetők. A Gmail alkalmazás új kiadásának legfőbb újdonsága, hogy immár nem csak a gmailes címekkel boldogul, hanem például yahoos vagy outlook.com-os fiókokkal is. Emellett új lett a Google hivatalos naptáralkalmazása is, melybe mostantól könnyebb felvinni az eseményeket, illetve úgy általában véve sokkal áttekinthetőbb lett az app használata.

Bár mindkét appnál frissült, illetve az Android 5.0 (Lollipop) felületéhez igazodva ténylegesen jobb lett a felület, alighanem a legjelentősebb változás, hogy a Gmail app alá már más postafiókokat is be lehet állítani. Ez egyes fióktípusoknál (például a freemailnél) távolról sem olyan egyszerű, mint a gmailes levelek elérése, vagyis nem elég egy felhasználói nevet és jelszót beríni, ismerni kell a szerverek elérését és a kommunikációs protokollt is jól kell beállítani, különben az app könyörtelenül visszautasítja a hozzáférést.

Az átalakított kezelőfelület is hozott néhány érdekességet azért. Az egyik fő újdonság, hogy a jobb alsó sarokba került gomb, melyet Floating Action Barnak keresztelt el a Google - erre bárhol rábökve azonnal az üzenetírási ablak ugrik elő. Az új verzióban könnyebb válaszolni is a beérkezett levelekre, hiszen minden levél alján megjelenik a válasz, válasz mindenkinek és továbbítás ikon.



Ezért tartsd a bevásárlólistádat a mobilodban

Tegye fel a kezét, akivel előfordult már, hogy a boltban jött rá, hogy otthon felejtette a bevásárlólistáját! De minek bevásárlócetlit írni, amikor úgyis ott van nálunk a mobil, amit egyes statisztikák szerint kevesebbszer hagy otthon az ember, mint a pénztárcáját, iratait, netán a lakáskulcsát. Ezért inkább te is tartsd a listát a mobilodon, különösen így a karácsonyi forgatag előtt, mert:

Mindig veled van

Ez annyira egyértelmű, hogy szinte magyarázni sem kell. Csak előkapod a zsebedből, vagy a táskádból, és már látod is a listát magad előtt. Ezért bármikor, bárhol felírhatsz rá egy tételt, ami éppen eszedbe jutott, nem kell hozzá tollal, notesszel meg papírfecnikkel zsonglőrködni.

Segít az árak követésében

Vásárlás közben beütheted az alkalmazásban az egyes tételek mellé, hányat tettél belőlük a kosárba, és mennyibe kerülnek. Az app összeadja a tételeket, így nem ér meglepetés a pénztárnál. Ráadásul az alkalmazás megjegyzi a megadott árakat, így azt is azonnal észreveszed, ha valami drágább lett a legutóbbi vásárlásod óta.



Útravaló iPhone-okhoz, zöldfülűeknek

Akár az új, október végétől kapható modelleknek, akár az egyidejűleg olcsóbbá vált régebbi típusoknak köszönhetően végre eltökélted magad, hogy beszerzed életed első iPhone-ját? Netán ez lesz az első okostelefonod, de az internetes tech-oldalak bonyolult leírásai, ismertetői nem mondanak számodra semmit? Itt a gyors segítség, hogy minél jobban ki tudd használni a vadonatúj szerzeményed képességeit! Útravaló iPhone-okhoz, zöldfülűeknek.

Először is, ha ez nem lenne egyértelmű, az új iPhone-od mellé mindenképpen olyan mobilos előfizetést válassz, mely tartalmaz mobilinternetet. Lehetőleg minél nagyobb mennyiségű adattal, adatforgalommal. A lehető legjobban akkor jársz, ha a díjcsomagod 4G/LTE hozzáférést is tartalmaz, ez ugyanis a gyorsaság mellett egyben azt is jelenti, hogy az új iPhone-oddal szinte bárhol elérheted az internetet.

Szerencsére a ma hozzáférhető új tarifák többsége már mindhárom mobilszolgáltatónál ilyen, jó ha tudod azonban, hogy ha telefonáláson kívül másra is használod az iPhone-odat (márpedig ha egyszer ráérzel az ízére, garantáltan használni fogod), akkor a legolcsóbb díjcsomagoknál hamar kifuthatsz a keretből. Ne félj, ezután nem kell többet fizetned, de az internet kellemetlenül lassú lesz.



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek