Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

12 milliárd forint a legdrágább iPhone

Tegnap hivatalosan is forgalomba került Magyarországon az Apple új okostelefon-családja, az iPhone 6, melynek legdrágább változatáért, a 128 GB memóriát tartalmazó iPhone 6 Plus-ért cserébe listaáron 323 ezer forintot kell fizetni. Nem kis summa, de van, akinek ez az összeg annyira aprópénz, hogy nem égetheti magát ilyen vásári kacattal.

Nekik készíti az amerikai Falcon Luxury a limitált kiadású, arany, vagy platina burkolatú iPhone 6-okat, gyémánt berakással, csak hogy jól mutasson a minden bizonnyal hasonló méretű követ tartalmazó gyűrűvel ékesített kézben.

A legolcsóbb luxus-iPhone ára egyébként 2 millió dollár, vagyis napi árfolyamon átszámolva olyan 496 millió forint, a legdrágább, arany burkolatú, rendkívül ritka rózsaszín gyémánttal berakott példány ára pedig 48,5 millió dollár, ami átszámolva olyan 12 milliárd forint környékére (meg az apró) jön ki.

A luxus iPhone-hoz természetesen luxus fülhallgatót is lehet venni igény szerint, melynek ára egységesen 300 ezer dollár, vagyis 74 millió (!) forint. A luxus mellé a telefonon szupertitkosított adatok és extra odafigyelés (24 órán belül a világ bármilyen pontján helyszíni jótállás) jár.

A vásárlási tranzakció az őrületes összegekhez képest meglehetősen hétköznapi módon zajlik: nem aktatáskák cserélnek gazdát, hanem PayPal-lel lehet kifizetni a milliókat, majd lehet várni a futárt, amit remélhetőleg legalább féltucat biztonsági őr kísér.



Öt borzongató mobilos alkalmazás Halloweenre

Szeretnéd picit átélni a halloween-i hangulatot? Megtréfálnád barátaidat valami játékos ijesztgetéssel? Segítünk! Íme, öt okostelefonos alkalmazás, ami segít neked abban, hogy az év legborzongatóbb ünnepét garantáltan emlékezetessé tedd.

1. DIY Halloween Costume ideas

Ha szeretnél beöltözni Halloweenre (ami ugye nem egyenlő a farsanggal!), de nincs ötleted, vagy nem tudod, hogyan készítsd el a jelmezedet, ebben az alkalmazásban bőven találsz inspirációt. Felnőtteknek, gyerekeknek és háziállatoknak szánt maskarákat is nézegethetsz, és videós útmutatók alapján te is elkészítheted a saját jelmezedet. Plusz azt is megnézheted, mi a legmenőbb legborzongatóbb maskara idén. (Egyébként Demóna, Olaf és Tini Nindzsa Teknőcök a 2014-es sláger.)

2. The Walking Dead - Dead Yourself

Ha lusta vagy beöltözni, akkor mobilalkalmazással is elmaszkírozhatod magadat, azaz a fényképedet. Például a fent említett alkalmazás segítségével, ami egyébként az itthon is nagy sikerrel vetített The Walking Dead című tévésorozat hivatalos alkalmazása. Néhány kattintás, és ijesztő zombiszemeket, -szájakat és -kellékeket varázsolhatsz a fotódra – vagy bárki más fotójára, akit szeretnél zombiként látni.

3. Halloween Sounds Free

Ha esetleg ijesztő hangokkal szeretnéd ráhozni a frászt a barátaidra, akkor ebben az alkalmazásban minden megtalálsz, amire  szükséged lehet. Van itt például velőtrázó sikoly, hátborzongató ajtónyikorgás és boszorkánykacaj. (Mi ezeket a hangeffekteket néha arra is használjuk, hogy egy társasjáték közben megalapozzuk a hangulatot. Öt percig rendkívül szórakoztató aláfestés, utána persze rettenetesen idegesítő.)

4. Plants vs Zombies 2

Ennek a játéknak már az alapverziója is tökéletesen illik egy halloweenes összeállításba, hiszen zombiktól kell megvédenünk magukat, különféle harci virágok segítségével. Most azonban duplán is kivívta itt a helyét, mivel a héten minden nap egy-egy új, Halloween tematikájú pályával kényezteti a játékosokat, amiben vicces jelmezekbe öltözött zombik lepik el a gyepet.

 5. Limbo

A fenti alkalmazások ingyenesek, az utolsó helyre viszont egy olyan játékot választottam, ami két dollárba kerül az AppStore-ban. Aki szereti az igényes grafikájú, különleges hangulatú, picit nyomasztó játékokat, annak megéri. Ez a játék idén jött ki iPhone-ra, de számítógépen játszható változatban már két éve létezik, én akkor szerettem meg. Lent látható az akkori bemutatója, ami - akárcsak maga a játék - csak erős idegzetűeknek ajánlott!



Fél centi vastag sincs a legvékonyabb mobil

A szép emlékű Motorola Razr sorozat megjelenése óta a mobil- és tabletgyártók kevés kivételtől eltekintve különös jelentőséget tulajdonítanak annak, mennyire vastag, vagy vékony egy készülék. Bár ez a paraméter egy bizonyos szintet követően ergonómiai szempontból a legkevésbé sem mérvadó (sőt, a túlzott vékonyság bizonyítottan szerkezeti károsodásokhoz vezethet), újabb és újabb rekordok születnek a vékonyság (vagyis vastagság) terén. A legfrisebb leg most éppen 4,85 milliméter.

A világ jelenlegi legvékonyabb mobilja egy errefele az ismeretlenség ködébe vesző kínai gyártó, az Oppo legújabb modellje, az R5, melynek vastagsága tehát nem éri el a fél centit sem. Az 5,2 hüvelykes képátlójú Full HD kijelzővel és nyolcmagos processzorral ellátott Oppo R5 tömege eközben körülbelül 155 gramm, ami ebben a kategóriában átlagosnak számít - valószínűleg a merevítést oldhatták meg olyan anyagokból, aminek az egyszerű alumínium-ötvözetnél nagyobb a tömege, hogy ne hajoljon össze-vissza a mobil a tulajdonos farzsebében úgy, mint a nádszál.

Az elképesztő vékonyságnak van más ára is, például nincs a mobilon fejhallgató-csatlakozó, illetve microSD-foglalat sem, a zenehallgatásról azonban így sem kell lemondani, hiszen az Oppo R5-be került Bluetooth-modul is, illetve a mellékelt microUSB-adapterrel csatlakoztatható hozzá fülhallgató is.

Ami a konkrét árat illeti, a világ legvékonyabb mobilja 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet forgalomba decemberben.

Fotó: Engadget.



PlayStation lesz az okostelefonból egy alkalmazással

A játékkonzolok és az okostelefonok viszonylag régóta jól megértik egymást, ám mindeddig nem született olyan megoldás a gyártóknál, mely pontosan ugyanazt a (játék)élményt kínálja mindkét eszközön, méghozzá akár megszakítás nélkül. A Sony Xperia sorozat legújabb, legdrágább tagjaihoz készült okostelefonos app pont erre a célra használható - azaz ha a nagy képernyőn kezdődik a Barátok Közt, akkor sem kell befejezni a játékot, csak át kell költözni a kisebb kijelzőre.

Ez a technológia - név szerint a Remote Play - a Sony PlayStation játékgép-családjának negyedik generációjával vált elréhetővé, a hozzá szükséges PS4 Remote Play alkalmazás pedig mától tölthető le a Google Play Store-ból, kizárólag Sony Xperia Z3 okostelefonokra és tabletekre (később a Z2 család tagjain is futni fog az app, ígéri a Sony).

Az alkalmazás működésének mindössze annyi a feltétele, hogy a konzol és az okostelefon ugyanazon a (WiFi) hálózaton legyen, ráadásul még a kijelzőn sem kell tapicskolni autóversenyzés, vagy éppen zombivadászat közben, hiszen a PS4 irányítópadjával (Dualshock) pontosan úgy vezérelhető a játék, mint a tévé előtt ülve.



Tucatnyi Nokia, amire örökre emlékezni fogunk

Múlt héten végleg hivatalossá vált, hogy a Microsoft a jövőben nem kívánja többé használni a Nokia márkanevet a Lumia okostelefonoknál, azaz a finn cég felvásárlása gyakorlatilag az utolsó fázisba ért. Bár a márkanév azért nem tűnik el teljesen a süllyesztőben, azzal azt hiszem mindenki egyetért, hogy az egykori, ikonikus brand már sosem lesz olyan, mint volt. A régi szép idők emlékére összegyűjtöttünk tucatnyi Nokiát, melyek emlékét örökké a szívünkbe zártuk, vagy azért, mert nagyon jók voltak, vagy éppen ellenkezőleg, mert akkorát buktak.

Nokia Cityman: Az 1987-ben megjelent Cityman két dologról vált híressé. Egyrészt egyike volt az első kompakt mobiloknak, másrészt Mihail Gorbacsov, a Szovjetúnió akkori elnöke egy ilyen készüléket használt, amikor egy sajtótájékoztatóról Moszkvába telefonált.



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek