Az ünnep már itt toporog az ajtóban, de a havat még egy centinyit sem láttunk ezen a télen, legalábbis az ország legnagyobb részén. Tíz fokban, nyári zápor mellett pedig nem túl könnyű átélni a karácsonyi hangulatot, hiába jön már holnap este az Angyalka/Jézuska/Santa Claus. Persze rá lehet segíteni, mindenkinek megvan a maga receptje arra, hogyan csempésszen egy kis ünnepi fílinget maga köré... Az eszedbe jutott már, hogy a mobilodat is bevonhatod a "hangulatkeltésbe"? Mutatunk néhány tippet!

Háttérkép hóeséssel
Gyanítom, hogy neked is elég gyakran kerül eléd a mobilos háttérképed, hát miért ne cserélhetnéd le ezt is valami ünnepire? Választhatsz egyet a saját tavalyi fotóid közül, vagy letölthetsz valamilyen csillivilli, esetleg mozgó, "élő háttérképet". (Androidra ajánlom például a Christmas Story-t, BlackBerry-re a Christmas Tree-t, iPhone-ra a Rise Up Labs alkalmazását, Windows Phone-ra pedig a Christmas Backgrounds-t.)



Mikulássapkát mindenkire!
Remekül elszórakoztathatod magadat és másokat valamilyen egyszerű fotóátalakító alkalmazással, amivel a "téliesítheted" a saját fényképeidet. Például Mikulássapkát adhatsz a barátaidra, manósíthatod a családtagjaidat, esetleg hógömbbe ültetheted a háziállatodat... Rengeteg lehetőség van, csak győzz válogatni! (Például: Snow Globe Winter Christmas Androidra, Christmas Booth iOS-re) Ezeket a képeket aztán lementheted, továbbküldheted vagy akár be is állíthatod háttérképnek. (Ld előző pont.)



Appból az angyal...
A legtöbb ember számára elengedhetetlen része a karácsonynak a Csendes éj, a Jingle Bells és társai. Ha nincsenek meg a telefonodon az ilyenkor kötelező darabok, ne aggódj, mobilos rádió-appon keresztül is hallgathatod őket. Az iPhone-ra és Androidra elérhető Christmas RADIO alkalmazásban például 55 különféle ünnepi "rádióállomás" közül válogathatsz. Sőt, ha egészen biztosra akarsz menni, akkor valami karácsonyi csengőhangot is beállíthatsz magadnak. Rengeteg ilyesmi létezik, íme, egy-egy javaslat Android, BlackBerry, iOS és Windows Phone telefonokra.



"Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!"
A végén még szeretnék megemlíteni egy olyan alkalmazást, amit igazából nem ajánlok, de muszáj volt szót ejtenem róla. Tudtad, hogy létezik "Reszkessetek betörők" mobilos alkalmazás? Igazából nem egy nagy szám, néhány rövid hangrészlet van benne a filmből (eredeti nyelven), amit lejátszhatsz, sorba rendezhetsz, és beállíthatsz csengőhangnak. De tekintve, hogy mekkora felháborodást keltett, amikor tavaly nem adták le a tévében a klasszikust, én sem mertem kihagyni ebből a felsorolásból.

Kellemes karácsonyi hangulatot kívánok! (És kérlek, ne felejts el asztali áldást mondani a magas tápértékű, mikrohullámú makaróniért, és azokért, akik árengedménnyel árusították!)