Kommentek
3 Komment.
fokusznyikfokusznyik2015.12.13 16:42 | 1

QR k??d… ‘Q’ magyarul k?? ‘R’ magyarul err, de angolul a ‘Q’ kj??, az ‘R’ meg ar. Teh??t ha magyarul mondjuk akkor k??er k??d, angolul meg kj??ar k??d. k??ar k??d.. az meg nincs. Am??gy tetszik a KONNEKTOR, gyakran n??zem, j??!

DIPPERDIPPER2015.12.13 16:43 | 2

A sz??m?­t??saiddal ??nmagad is becsapod, mert rengeteg dologgal nem sz??molsz. H??bor??s hal??loz??ssal sz??molsz, viszont a t??ln??pesed??sb??l (is) ered?? ??hhal??llal p??ld??ul m??r nem, ami 12-13 milli?? ember ??vente. A 10 ??vig tart?? k??t vil??gh??bor??ban meghalt 70 milli?? ember (ez a rosszabb becsl??s). 10 ??v alatt csak ??hhal??lban 120-130 milli?? ember hal meg. 1950-ben a F??ld n??pess??ge 2,5 milli??rd f?? volt, ami m??ra 7,3 milli??rdra n??vekedett. Afrik??ban 1950-ben 229 milli?? ember ??lt, viszont ma 1,2 MILLI?RD, vagyis 65 ??v alatt 400%-os n??pess??gn??veked??s k??vetkezett be. V??ge pedig nincs, mert 2070-re csak Afrika lesz 3 milli??rdos. Hozz?? kell tenni, hogy ezt az iszonyat magas n??pess??gn??veked??st rendk?­v??l magas gyermekhal??loz??s mellett produk??lj??k. Vagyunk egy 500 milli??s Eur??p??ban ??s mondjuk egy k??z??pkateg??ri??s Magyarorsz??gr??l, hogy csuda j?? ??let van a vil??gban, mik??zben K?­na ??szaki r??sz??n m??r lassan nem lesz ihat?? v?­z.

“Most meg jobban ??l??nk, mint b??rmikor kor??bban, ami es??lyt teremthet arra, hogy t??ln??j??nk ??nmagunkon ??s a bolyg??nk t??bbre vigye, mint amire lehet??s??ge lett volna…”

Ezt rem??lem, te sem gondolod komolyan… Hogy vihetn?? t??bbre a bolyg??nk a saj??t kapacit??s??n??l, amin az emberis??g g??tl??stalanul gyakorlatilag ??l??sk??dik!? Ez egy ideiglenes fejl??d??s, ami azonnal ??sszeomlik, ahogy kimer??lnek a F??ld energiak??szletei. V??gtelen n??veked??s nincs, mert a F??ld k??szletein??l ??r v??get. Ennek hi??ny??ban pedig azonnal k??korszakban vagyunk, hiszen a modern vil??gunk alapja az energia. Tudsz energi??t el????ll?­tani nap-, v?­z-, vagy sz??lenergi??val, de akkor nem a “szelfi” lesz priorit??sban, ugyanis arany??rban fognak m??rni minden wattot. De t??ntess??k el csak a k??olajat. Visszat??r a szekeres sz??ll?­t??s; nincs olcs?? k?­nai; a verseny hi??nya miatt jelent??s ??remelked??s k??vetkezik be stb. A m??sik komoly probl??ma, amire nem gondolsz, hogy ennek a fejl??d??snek iszonyatos k??rnyezetszennyez??s az ??ra. K?­n??ban el??g rendesen be??ldoznak mindent a termel??s olt??r??n. Sz?­ria… Ez ma semmi. Ha a t??nkretett ter??letekr??l j??nnek t??l??l?? ??szt??nnel 10, vagy 100 milli??s nagys??grendben, akkor nekik nem lesz dr??ga semmi az ??lhet?? ter??letek??rt. Nem a munkahely ??s az Audi kell neki, hanem ??lelem ??s v?­z. Sz??val, ??lvezz??k ezt az ??ll?­t??lagos j??t, mert nem sok??ig lesz ?­gy. Nem pesszimista vagyok, hanem realista. :)

Magyarósi CsabaMagyarósi CsabaDIPPER2015.12.20 20:29 | 3

Egy??ltal??n nem t??rv??nyszer??, hogy a k??szletek ott ??rnek v??get, ahol a F??ld k??szletei, ??pp a hetekben volt egy cikk arr??l, hogy b??ny??szati c??lokb??l m??r t?­z ??ven bel??l meg??rheti az ??rben k??r??ln??zni. ??s a tegnapi kl?­makonferencia azt bizony?­tja, hogy k??pes az ember j?? v??laszokat adni a felmer??l?? k??rd??sekre, csak baromi lassan kapcsol. De az??rt kapcsol. Rengeteget l??pt??nk el??re a fenntarthat?? fejl??d??s fel?? az elm??lt ??tven ??vben, vagy legal??bb abba az ir??nyba, hogy kih??zzuk, miel??tt elkezden??nk kib??ny??szni a vil??g??rt.

Komment írásához be kell lépned! Belépés