Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

Útravaló iPhone-okhoz, zöldfülűeknek

Akár az új, október végétől kapható modelleknek, akár az egyidejűleg olcsóbbá vált régebbi típusoknak köszönhetően végre eltökélted magad, hogy beszerzed életed első iPhone-ját? Netán ez lesz az első okostelefonod, de az internetes tech-oldalak bonyolult leírásai, ismertetői nem mondanak számodra semmit? Itt a gyors segítség, hogy minél jobban ki tudd használni a vadonatúj szerzeményed képességeit! Útravaló iPhone-okhoz, zöldfülűeknek.

Először is, ha ez nem lenne egyértelmű, az új iPhone-od mellé mindenképpen olyan mobilos előfizetést válassz, mely tartalmaz mobilinternetet. Lehetőleg minél nagyobb mennyiségű adattal, adatforgalommal. A lehető legjobban akkor jársz, ha a díjcsomagod 4G/LTE hozzáférést is tartalmaz, ez ugyanis a gyorsaság mellett egyben azt is jelenti, hogy az új iPhone-oddal szinte bárhol elérheted az internetet.

Szerencsére a ma hozzáférhető új tarifák többsége már mindhárom mobilszolgáltatónál ilyen, jó ha tudod azonban, hogy ha telefonáláson kívül másra is használod az iPhone-odat (márpedig ha egyszer ráérzel az ízére, garantáltan használni fogod), akkor a legolcsóbb díjcsomagoknál hamar kifuthatsz a keretből. Ne félj, ezután nem kell többet fizetned, de az internet kellemetlenül lassú lesz.



Öt borzongató mobilos alkalmazás Halloweenre

Szeretnéd picit átélni a halloween-i hangulatot? Megtréfálnád barátaidat valami játékos ijesztgetéssel? Segítünk! Íme, öt okostelefonos alkalmazás, ami segít neked abban, hogy az év legborzongatóbb ünnepét garantáltan emlékezetessé tedd.

1. DIY Halloween Costume ideas

Ha szeretnél beöltözni Halloweenre (ami ugye nem egyenlő a farsanggal!), de nincs ötleted, vagy nem tudod, hogyan készítsd el a jelmezedet, ebben az alkalmazásban bőven találsz inspirációt. Felnőtteknek, gyerekeknek és háziállatoknak szánt maskarákat is nézegethetsz, és videós útmutatók alapján te is elkészítheted a saját jelmezedet. Plusz azt is megnézheted, mi a legmenőbb legborzongatóbb maskara idén. (Egyébként Demóna, Olaf és Tini Nindzsa Teknőcök a 2014-es sláger.)

2. The Walking Dead - Dead Yourself

Ha lusta vagy beöltözni, akkor mobilalkalmazással is elmaszkírozhatod magadat, azaz a fényképedet. Például a fent említett alkalmazás segítségével, ami egyébként az itthon is nagy sikerrel vetített The Walking Dead című tévésorozat hivatalos alkalmazása. Néhány kattintás, és ijesztő zombiszemeket, -szájakat és -kellékeket varázsolhatsz a fotódra – vagy bárki más fotójára, akit szeretnél zombiként látni.

3. Halloween Sounds Free

Ha esetleg ijesztő hangokkal szeretnéd ráhozni a frászt a barátaidra, akkor ebben az alkalmazásban minden megtalálsz, amire  szükséged lehet. Van itt például velőtrázó sikoly, hátborzongató ajtónyikorgás és boszorkánykacaj. (Mi ezeket a hangeffekteket néha arra is használjuk, hogy egy társasjáték közben megalapozzuk a hangulatot. Öt percig rendkívül szórakoztató aláfestés, utána persze rettenetesen idegesítő.)

4. Plants vs Zombies 2

Ennek a játéknak már az alapverziója is tökéletesen illik egy halloweenes összeállításba, hiszen zombiktól kell megvédenünk magukat, különféle harci virágok segítségével. Most azonban duplán is kivívta itt a helyét, mivel a héten minden nap egy-egy új, Halloween tematikájú pályával kényezteti a játékosokat, amiben vicces jelmezekbe öltözött zombik lepik el a gyepet.

 5. Limbo

A fenti alkalmazások ingyenesek, az utolsó helyre viszont egy olyan játékot választottam, ami két dollárba kerül az AppStore-ban. Aki szereti az igényes grafikájú, különleges hangulatú, picit nyomasztó játékokat, annak megéri. Ez a játék idén jött ki iPhone-ra, de számítógépen játszható változatban már két éve létezik, én akkor szerettem meg. Lent látható az akkori bemutatója, ami - akárcsak maga a játék - csak erős idegzetűeknek ajánlott!



Minden, amit tudni akartál a 7-es buszról

A gyakorlott fővárosi tömegközlekedőket nem nagyon lehet zavarba hozni holmi menetrenddel kapcsolatos keresztkérdésekkel, hiszen álmukból felkeltve is kívülről fújják, mikor indul a következő 85-ös troli, vagy éppen a 3-as villamos. A kevésbé gyakorlottak ma már szerencsére számos remek menetrend-alkalmazást tölthetnek le az okostelefonjukra, amit ha használnak is, olyan nagyon kellemetlen meglepetés már nem érheti őket.

De mint az közismert, a menetrend a legjobb esetben is csak tájékoztató jellegű, még szerencse, hogy múlt hét vége óta itt a BKK Futár app, amivel az egész budapesti tömegközlekedés hirtelen egy nagy nyitott könyvvé, vagyis inkább térképpé változik. Mégpedig azért, mert az alkalmazás össze tudja kapcsolni az okostelefont a BKK milliárdokért fejlesztett valós járatkövető rendszerével, amit történetesen éppen Futárnak hívnak.

Ez magyarul annyit tesz, hogy az alkalmazás segítségével az összes, vagyis majdnem az összes BKK-járat éppen aktuális helyzetét meg lehet jeleníteni egy Budapest-térképen. Persze nem egyszerre, mert az a BKK diszpécsereit leszámítva kevesek számára lenne értelmezhető és hasznos információ. A BKK Futár inkább arra utazik, hogy egy kválasztott vonallal (mint pár évvel ezelőtt megtudtam, ezt szakszóval viszonylatnak nevezik, talán nem véletlenül) kapcsolatban tájékoztassa az utasokat arról, ami feltehetően a leginkább érdekli őket. Nevezetesen, hogy hol a francban késik már megint az a rohadt busz!, mikor érkezik be a következő járat (vagyis szakszóval menet) a megállóba.



Mai tévéműsor: YouTube

Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy egy internetes videomegosztó-szolgáltatás egyszer a tévéműsorokhoz mérhető nézettséget fog elérni a tévékészülékek egy részén? Pedig most úgy tűnik, pont ez a helyzet, mióta a YouTube ráköltözött a UPC beltéri egységeire, az előfizetők teljesen rákattantak. Egyesek szerint ennek az az egyenes következménye, hogy idővel senki nem néz majd hagyományos módon tévét, a tévéújságok hasábjai pedig hirtelen roppant egysíkúvá válnak majd.

Ha ez az idő még nem is jött el, az biztos, hogy a YouTube utat tört magának a tévékre, és ahol a nézők használhatják, ott szeretik is használni. A UPC kábeltévés előfizetői közül például 75 ezren használják rendszeresen azt az alkalmazást, amit a televíziós beltéri egységen keresztül érhetnek el május vége óta, a TV Apps platform részeként. Ráadásul nem ám csak egy Gangnam Style-nyi időt töltenek el a nézők a YouTube előtt, hanem annál sokkal többet: naponta átlagosan akár 45 percet!

Mindezt alighanem az magyarázza, hogy a tévé bizonyos szempontból még mindig sokkal alkalmasabb a hosszabb időtartamú videofogyasztásra, mint mondjuk egy okostelefon, ami rendelkezik a mobilitás összes előnyével és hátrányával. A UPC TV Apps YouTube-alkalmazása ráadásul barátja az okostelefonoknak, tableteknek és PC-knek, hiszen az eszközök összepárosítása után a hordozható kütyün nézett videót egy mozdulattal át lehet küldeni a tévé képernyőjére.

Vagyis kijelenthető, hogy hosszú távon ez (vagy valami ehhez hasonló, eszközöktől független videózásé) a jövő, de azért még a hagyományos tévéműsorok is húzzák majd egy darabig, de addig biztosan, míg a Barátok közt, vagy az esti híradó élőben nem lesz látható a YouTube-on.



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek