Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

Ez lenne az iPhone 7?

Az aktuális iPhone-sorozat alig néhány hónapja kapható csak, de ahogy az ebben a szakmában lenni szokott, máris megindultak a találgatások, fejtegetőzések arról, hogy az Apple milyen újdonságokat fog belepakolni az újabb, várhatóan az év végén érkező generációba, illetve fog-e változtatni valamit a dizájnon.

Utóbbi az Apple termékei esetében mindig is központi kérdésnek számított, az iPhone6 előtt az iPhone-ok hosszú ideig teljesen egyformák voltak. A Pocket-lint most összeszedett néhány nem grafikát a következő generációról, amit lehet, hogy iPhone 7-nek neveznek majd, de az is lehet, hogy teljesen más nevet kap majd. Az sem teljesen egyértelmű, hogy a képek honnan származnak, illetve van-e közük a tényleges terméktervekhez, melyeket az Apple rendszerint nem köt akárki orrára a megjelenés előtt.

A koncepciórajzok alapján amúgy az iPhone-ok új generációja leginkább abban különbözne a most kapható iPhone 6 modellektől, hogy az alul középen lévő "Home" gomb mellett is megjelennének különböző, gyakran használt ikonok, plusz a felső, hangszóró körüli sávban is megjelenhetnének információk. Vagyis lényegében a telefon előlapját teljes egészében egy kijelző borítaná.

Az új dizájn hivatalos bemutatójáig attól tartok még kicsit sokat kell aludni, de ha ebbe az irányba mozdul tovább a gyártó, azt hiszem nagy bakot nem lőhet, már csak az a kérdés, hogy a mérnökök és a kijelzőgyártók meg tudják-e valósítani azt, amit a tervezőasztalon megálmodtak a dizjánerek.



Kiszúr a nyerészkedő iPhone-osokkal az Apple

Újonnan életbe lépő európai uniós fogyasztóvédelmi szabályok miatt az Apple január elsejétől változtatásokat eszközölt az App Store-jában. Az iPhone-ról és iPadről elérhető alkalmazásboltban vásárolt appok árát az európai felhasználók két héttel a vásárlást követően visszakérhetik.

Ez valóban működik, bár a visszatérítést nagyon bonyolult módon lehet megigényelni, tesztelőnk az utóbbi két hétben két darab app árát is visszautalta az Apple nagyjából 2500 forint összértékben.

Megszívja, aki minden app árát visszakéri

A két hetes határidő visszaélésekre is lehetőséget ad, ennyi idő alatt egy teljes játékot is végig lehet játszani a telefonon, majd visszakérni az árát.

Úgy tűnik, az Apple sem akarja elveszíteni fontos bevételi forrását, az iDownloadBlog beszámolója szerint ugyanis ha valaki túl sok app árát kéri vissza, az App Store rendszere bekeményít.

Tudomásul veszem, hogy nem leszek jogosult elállásra

A blog szerzője összesen negyven dollár értékben vásárolt be appokból, majd elkezdte visszakérni azok árait. Nagyjából 25 dolláros értékhatár elérése után az Apple az új appok telepítésekor egy új ablakban hívta fel figyelmét vásárlási lehetőségeire.

A tömeges visszaigénylés után egy angol nyelvű üzenet jelent meg a vásárlás leokézása előtt: "Tudomásul veszem, hogy ha a Vásárlás gombra bökve letöltöm ezt az alkalmazást, nem leszek jogosult tizennégy napon belül a vásárlástól való elállásra." Az így letöltött appok árát a felhasználó már nem kérhette vissza.

Az Apple egyik brit képviseletének felhasználási feltételei között egyébként külön említik is ezt a lehetőséget. Az ebben foglaltak szerint nem lehet utólag elállni a digitális javak vásárlásától abban az esetben, ha a vásárlás jóváhagyásakor a felhasználó lemondott erről a jogáról.



iPadet ad az iPhone mellé karácsonyra a Telenor

A Telenor csak idén kezdte meg hivatalosan az iPhone-ok forgalmazását, de a kék propelleres cég máris egy elég ütős akcióval próbálja magához édesgetni azokat az előfizetőket, akik eddig valamilyen okból kifolyólag a versenytársaknál tévelyegtek. Egy olvasónk jelezte éppen az imént, hogy a cégnél most az Apple legújabb okostelefonjai mellé egy tablet is jár, teljesen ingyen.

Méghozzá nem egy belépőszintű, semmire sem használható androidos modell, hanem egy iPad, bár abból éppen a legolcsóbb típus, az alapkiszerelésű, vagyis wifis iPad mini - ettől függetlenül azért gáláns ajándéknak számít ez a Telenor részéről, pláne így karácsony előtt. A két eszköz ráadásul kitűnően kiegészíti egymást, bár a nagyobb, 5,5 hüvelykes retina kijelzővel ellátott iPhone 6 Plus mellett talán nincs akkora létjogosultsága egy 7 hüvelykes tabletnek, de bizonyára lesz, aki  így is jó hasznát veszi majd az ajándéknak.

Az iPhone mellé ingyenesen kínált iPad minihez az juthat hozzá, aki L vagy XL kategóriás előfizetéssel veszi az új iPhone-ját a Telenornál, más feltétel nincs, vagyis már a legolcsóbb, 16 GB-os modell mellé is jár a tablet. Akár már az 5c típushoz is.



Útravaló iPhone-okhoz, zöldfülűeknek

Akár az új, október végétől kapható modelleknek, akár az egyidejűleg olcsóbbá vált régebbi típusoknak köszönhetően végre eltökélted magad, hogy beszerzed életed első iPhone-ját? Netán ez lesz az első okostelefonod, de az internetes tech-oldalak bonyolult leírásai, ismertetői nem mondanak számodra semmit? Itt a gyors segítség, hogy minél jobban ki tudd használni a vadonatúj szerzeményed képességeit! Útravaló iPhone-okhoz, zöldfülűeknek.

Először is, ha ez nem lenne egyértelmű, az új iPhone-od mellé mindenképpen olyan mobilos előfizetést válassz, mely tartalmaz mobilinternetet. Lehetőleg minél nagyobb mennyiségű adattal, adatforgalommal. A lehető legjobban akkor jársz, ha a díjcsomagod 4G/LTE hozzáférést is tartalmaz, ez ugyanis a gyorsaság mellett egyben azt is jelenti, hogy az új iPhone-oddal szinte bárhol elérheted az internetet.

Szerencsére a ma hozzáférhető új tarifák többsége már mindhárom mobilszolgáltatónál ilyen, jó ha tudod azonban, hogy ha telefonáláson kívül másra is használod az iPhone-odat (márpedig ha egyszer ráérzel az ízére, garantáltan használni fogod), akkor a legolcsóbb díjcsomagoknál hamar kifuthatsz a keretből. Ne félj, ezután nem kell többet fizetned, de az internet kellemetlenül lassú lesz.



12 milliárd forint a legdrágább iPhone

Tegnap hivatalosan is forgalomba került Magyarországon az Apple új okostelefon-családja, az iPhone 6, melynek legdrágább változatáért, a 128 GB memóriát tartalmazó iPhone 6 Plus-ért cserébe listaáron 323 ezer forintot kell fizetni. Nem kis summa, de van, akinek ez az összeg annyira aprópénz, hogy nem égetheti magát ilyen vásári kacattal.

Nekik készíti az amerikai Falcon Luxury a limitált kiadású, arany, vagy platina burkolatú iPhone 6-okat, gyémánt berakással, csak hogy jól mutasson a minden bizonnyal hasonló méretű követ tartalmazó gyűrűvel ékesített kézben.

A legolcsóbb luxus-iPhone ára egyébként 2 millió dollár, vagyis napi árfolyamon átszámolva olyan 496 millió forint, a legdrágább, arany burkolatú, rendkívül ritka rózsaszín gyémánttal berakott példány ára pedig 48,5 millió dollár, ami átszámolva olyan 12 milliárd forint környékére (meg az apró) jön ki.

A luxus iPhone-hoz természetesen luxus fülhallgatót is lehet venni igény szerint, melynek ára egységesen 300 ezer dollár, vagyis 74 millió (!) forint. A luxus mellé a telefonon szupertitkosított adatok és extra odafigyelés (24 órán belül a világ bármilyen pontján helyszíni jótállás) jár.

A vásárlási tranzakció az őrületes összegekhez képest meglehetősen hétköznapi módon zajlik: nem aktatáskák cserélnek gazdát, hanem PayPal-lel lehet kifizetni a milliókat, majd lehet várni a futárt, amit remélhetőleg legalább féltucat biztonsági őr kísér.



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek