Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
hirdetés

A nulladik napon jön az új Samsung csúcsragadozó

Mármint a Mobile World Congress nulladik napján, azaz március 1-jén érkezik egy új csúcsmobil a Samsungtól, ami alighanem az idei év egyik legnagyobb durranása lesz a mobilpiacon: a Galaxy S6. A recept mit sem változott, hiszen a koreaiak egy évvel ezelőtt ugyanezen a rendezvényen mutatták meg először a jelenlegi csúcsmodellt, a Galaxy S5-öt, kicsit olyanok ők lassan, mint a Sziget legfontosabb nulladik napos fellépői - velük kezdődik az igazi buli.

Bár a forgatókönyv ugyanaz, a Samsung Galaxy S6 sok mindenben kitűnhet majd a mezőnyből, amellett hogy minden bizonnyal a legerősebb processzort és a legtöbb memóriát pakolják bele, amit csak egy telefonba lehet. A kiküldött sajtómeghívók (akárcsak tavaly) egyelőre csak valami telefon-féle sziluettjét engedik láttanti, ez alapján máris beindult a spekulálgatás, hogy az S6-nak olyasmi lekerekített szélű kijelzője lesz, mint a tavaly debütált Note Edge-nek. Aztán az is lehet, hogy a képen szereplő valami valójában csak egy villa oldalnézetben, és a meghívó nem több egy mezei vacsorameghívónál.

Március elsején remélhetőleg mindenre fény derül Barcelonában, nem csak a Samsung, hanem a HTC új, vélhetően az M8-at leváltó csúcsmodelljét illetően.



Ingyen adja a Földet a Google

A Google Earth, vagy Google Föld szolgáltatást azt gondolom viszonylag keveseknek kell bemutatni, a keresőcég egyik leglátványosabb internetes vívmányával az egész Föld bejárható otthonról, a számítógép előtt ülve. Ám vannak, akik nem csak szórakozásra és virtuális túrázgatásra használják a rendszert, nekik szól a Google Föld Pro, amit most mindenki számára ingyenesség tett a Google.

A kibővített szolgáltatás leginkább a tervezőmérnökök munkáját segíti azzal, hogy a pontosan leképzett épületekről méretadatokat is szolgáltat a rendszer, így például anélkül megtervezhető, hogy egy épületen hol lehet elhelyezni egy napkollektort, hogy a mérnök a helyszínre látogatna.

A Google Earth Pro emellett fotó- és video exportot is kínál, amivel a színes-szagos prezentációk még színesebbé és még szagosabbá tehetők, vagy akár rövid bemutatófilmek is készíthetők. Mindehhez persze előbb le kell tölteni a Google Earth Prót, majd az ingyenes licenckulcshoz meg kell adni a cég adtait itt.



Végleg kinyírták a bosszúpornó-oldalt

Akadnak olyan weboldalak, méghozzá elég szép számmal, melyek az internetes szólás- és véleménnyilvánítási szabadságot, valamint a személyiségi jogokat, illetve a képmáshoz fűződő jogokat meglehetősen sajátosan értelmezik. Ilyen oldal volt többek közt az Is Anybody Down néven üzemelő képkatalógus is, melyen számtalan meztelen, vagy legalábbis lenge öltözetben lévő nő fotója szerepelt - azok engedélye nélkül.

Az Is Anybody Down lényegében egy olyan "üzleti vállalkozás" volt, mely arra épült, hogy az internetre kikerült képeken szereplő alanyok megfelelő összegű váltságdíjért (rendszerint több száz dollár) cserébe eltüntethették magukat a katalógusból. Bár az oldalt - érthető okokból - már 2013-ban bezáratták, az illetékes amerikai hatóság, az FTC most határozott a jövőbeni szankciókról. A határozat értelmében az oldal soha többé nem nyithat ki újra, emellett az üzemeltető, Craig Brittan a teljes adatbázist köteles törölni a számítógépeiről és adathordozóiról.

Bár az FTC határozatában megállapította, hogy Brittain sem a sértettek határozott felszólítására, sem olykor a "váltságdíj" kifizetését követően nem távolította el a jogsértő képeket, az üzemeltető sem börtönbüntetésre, sem pénzbüntetésre nem számíthat, legalábbis addig, míg be nem bizonyosodik, hogy egy másik, hasonló kezdeményezés mögött is az ő neve áll.



PlayStationre költözik a Spotify

A Sony egykoron a Philips-szel karöltve az egész zeneipart a feje tetejére állította a CD-vel, ám a XXI. század legújabb zenehallgatási, zenefogyasztási trendjeit már jóval kevesebb sikerrel tudta meglovagolni a cég. Mindezt úgy, hogy a japánoké egyben a világ egyik legnagyobb zenekiadója, és van is online zenestreaming-szolgáltatásuk - aminek a szerepét most egy 2006-ban alapított, jóformán még most is startupként kezelt szolgáltatás, a Spotify veszi át.

A Sony bejelentett ugyanis, hogy a Music Unlimited nevű, egyébként hazánkban nem elérhető online zeneszolgáltatás helyett tavasztól a Spotify által kiszolgált PlayStation Music fog zenélni a PlayStation játékkonzolokon, valamint az Xperia tableteken és okostelefonokon. A zenéket reklámok nézegetése ellenében ingyenesen is lehet majd streamelni az eszközökre, de elvileg a meglévő prémium előfizetésekkel is be lehet majd jelentkezni a rendszerbe, ami jó hír a szolgáltatás korábbi, lelkes felhasználóinak.

A magyar felhasználóknak ez azért kifejezetten jó hír, mivel a Sony-féle Music Unlimitedet máig nem tudta importálni Magyarországra a cég, ezzel szemben a Spotify évek óta elérhető itthonról, a hasonló méretű katalógussal rendelkező Deezerrel együtt.

A Sony és a Spotify összeborulása révén így végre a hazai PS4-tulajok is lehetőséget kapnak arra, hogy zenehallgatásra is használhassák a drága konzolt, az új generációs PlayStationnel ugyanis mindeddig az egyetlen mód a zenehallgatásra a Music Unlimited használata.



Hátlapokkal bővíthető a Samsung csúcsmobil tudása?

Ahogy közeledik a mobilvilág idei nagy eseménye, a barcelonai Mobile World Congress, úgy erősödnek fel az új generációs készülékekről szóló pletykaáradatok. Most éppen a Samsung új nagyágyúja, a Galaxy S6-ról híresztelik azt, hogy egészen speciális extrákat tud majd a telefon különböző hátlapokkal felvértezve.

Ez egyébként már csak azért is érdekes információmorzsa, mivel eredetileg még arról szállingóztak a hírek, hogy az új Samsung csúcsmobilnak az elődökkel ellentétben le sem lehet majd szedni a hátulját. Ehhez képest most olyan, meglehetősen vadnak tűnő találgatásokat közölt egy lengyel androidos oldal, melyeket ha tényleg megcsinál a Samsung, akkor a Galaxy-sorozat eddigi legnagyobb durranása mutatkozhat be március elején.

A blog tudni véli többek közt, hogy a hátlapok közt lesz olyan, ami jobb kamerát tartalmaz majd, illetve az elektronikus könyvolvasókban használt E-Ink panel is rákerülhet egy hátlapra, vagyis a hátlap egyben egy második, kifejezetten olvasásra használható kijelzőt tartalmaz majd.

A mobilok egészségügyi és fitnessz-célú használata manapság elképesztően trendi, már a Glaxy Note 4-ben is van véroxigén-szint mérő meg pulzusmérő, de a Galaxy S6 egyik hátlapja ezen is túltehet: állítólag vércukorszintet is fog majd mérni, az adatokat pedig egyből küldi is a dokinak.

Via Android.com/pl



konneKTor

blogavatar

A digitális technológiák és kütyük bonyolult világa, érthetően.

Hirdetés

hirdetés

Utoljára kommentelt

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Feedek