A 4G/LTE ma már nem afféle úri huncutság, mint pár évvel ezelőtt, ez többek között onnan is látszik, hogy a Magyar Telekom március közepétől már nem csak az előfizetéses díjcsomagokkal rendelkezőknek teszi elérhetővé az új generációs hálózatot, hanem a feltöltőkártyásoknak, azaz a dominósoknak is. De a 4G így sem jár automatikusan a feltöltős ügyfeleknek, a lent felsoroltak mindegyike szükséges hozzá.

A 4G-s hálózathoz először is szükség lesz egy 4G-képes készülékre. Jellemzően ezek mind okostelefonok, vagyis nem éppen a legolcsóbb modellek. Régebbi, vagy ha úgy tetszik butatelefonnal legjobb esetben is 3G-s kapcsolat érhető el, de akinek ilyen mobilja van, az amúgy is elsősorban beszélgetésekhez használja a készüléket, itt pedig nem sok előnye van a 4G-nek. Legalábbis egyelőre.

Szintén előfeltétel a 4G-kompatibilis SIM, ami első olvasatra bár semleges komponensnek tűnhet, mégis szorosan összefonódik a hálózattal. Mivel a régi dominós SIM-eket nem készítették fel az új hálózattal való együttműküdésre, ezért ha 4G-zni akarsz és dominós vagy, muszáj új kártyát kérned (amit ingyen a rendelkezésedre biztosít a Telekom akár személyesen, akár a webshopon keresztül rendelve). Fontos, hogy a SIM-csere nem jár díjcsomagváltással, szóval minden korábbi tarifa és percdíj marad a régi, az új kártyádon is.

Végül pedig olyan helyen kell tartózkodnod, ahol van 4G-s hálózat, de mivel egyre nehezebb lesz olyan helyet találni, ahol nincs, ez a későbbiekben aligha fog problémát okozni.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.