A 2015-ös év a 4G-s hálózatok elképesztő tempójú fejlődéséről fog szólni ez már biztos, miután a Magyar Telekom és a Telenor nemrég bejelentette, hogy közösen üzemelteti az új generációs rendszer egy részét. Így az év végére kis túlzással nem lesz olyan település Magyarországon, ahol ne lehetne 4G-s mobilnetet használni, persze az ehhez szükséges készülékekkel és díjcsomagokkal.

A 4G ráadásul idén tavasztól kezdődően külföldön sem lesz tabu. A Telekom bejelentette, hogy mától a Telekom Deutschland hálózatán, vagyis a cégcsoport német tagjánál is működik a 4G-s internet a magyar előfizetők számára, az év során pedig még további 30 országban tölti majd le a telefonunk az e-maileket, weboldalakat, térképeket.

Fontos, hogy csak annak jár külföldön a 4G, akinek itthon is, tehát kell hozzá egy 4G-képes okostelefon, egy 4G-képes díjcsomag, illetve pluszban valamilyen adatroaming-csomagot (Travel&Surf) is kell rendelnie az ügyfélnek. A 4G-s roaming nem kerül plusz pénzbe, viszont nem árt résen lenni, a gyorsabb kapcsolattal ugyanis pillanatok alatt köddé válhat a roaming díjcsomagokba foglalt, amúgy is szűkös adatforgalmi keret.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.