Őrült tempóban zakatol a 4G-s mobilhálózat a Telenor Magyarországnál, illetve vele párhuzamosan a többi mobilszolgáltatónál, így egyre több előfizető használhatja az egy-két évvel ezelőtt még csak komoly pénzekért járó technológiát. Most éppen a Telenor jelentette be, hogy mostantól minden előfizetőjének odaadja a 4G-s Hipernetet, külön felár nélkül.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenkinél automatikusan gyorsabb lesz a mobilnet. A 4G-s hálózathoz 4G-s telefon is kell, nem beszélve arról, hogy ha régi a SIM, akkor azt is ki kell cserélni, bár a cserét ingyen elvégzi a szolgáltató. Aki pedig nagyon akar magának 4G-s mobilt, már több mint 30 készülékből választhat magának a Telenornál, köztük nem csak méregdrága típusokkal, hanem elérhető árú modellekből is válogathat.

Másrészt pedig mindenki ugyanazt a sebességet kapja 4G-n is, mint amit 3G-n kapott. Ennek ellenére a 4G-s váltás mégis mindenki számára azzal a vitathatatlan előnnyel jár, hogy a jövőben az ország egész területén elérheti majd a gyors mobilnetet, mivel az újabb hálózat lefedettsége sokkal jobb, mint a 3G technológiáé.

Különösen úgy lesz igaz ez, hogy a Telenor és a Telekom a jövőben közösen üzemelteti a 4G-s hálózat egy részét, vagyis a szolgáltatók lényegében megosztják egymással a bázisállomásaikat. Mindebből az előfizetők csak annyit fognak érzékelni, hogy csaknem mindenhol javul a szolgáltatás minősége, vagyis aki eddig telenoros volt, telenoros is marad, aki pedig a Telekomnál mobilozik, továbbra is a Telekom lesz a szolgáltatója.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.