A nagy okosóra-örület kapcsán továbbra is az egyik legnagyobb talány, hogy a menő okostelefonokat és tableteket készítő kütyügyártók el tudják-e venni csuklón hordható eszközök műfaját az óraipar nagyjaitól, különösképpen a luxus óramárkáktól. Árban már biztos, presztízsben és tudásban azonban még van hová fejlődnie az Apple-nek, vagy a Samsungnak, netán az LG-nek.

Itt van mindjárt szór szerint ékes példaként a svájci Breitling luxusóra-gyártó B55 Connected nevű okosórája, ami valójában nem is okosóra, hanem "csatlakoztatott" óra, ami nagyjából annyit tesz, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik egy okostelefonhoz, a készüléken futó appal pedig mindenféle érdekes, és ténylegesen hasznos funkciókat lehet elérni vagy listázni.

A B55 Connected-en tehát nem jelennek meg Facebook- vagy Twitter-üzenetek, nincs benne sem lépés- sem pulzusszámláló, van viszont benne egy rakás olyan, elsősorban időzítő és időzónákhoz kapcsolódó funkció, melyért az elsődleges célcsoportnak számító pilóták alighanem rajongani fognak. 

A Breitling új luxusórájának ára, valamint a bolti forgalmazás kezdeti időpontja a jövő héten válhat nyilvánossá.