Ezen a hétvégén lesz Advent első vasárnapja, és jövő hétfőtől már lehet nyitogatni az adventi naptárak kis ablakocskáit. Ha te még nem vettél vagy készítettél naptárat, illetve ha valami igazán modern felületen szeretnél visszaszámolni karácsonyig, akkor van számodra egy tippünk: a mobilos adventi naptár.

Annyi különféle adventi alkalmazás létezik, hogy nem győzöl majd válogatni! De ne aggódj, mi segítünk megkönnyíteni a választást néhány javaslattal.

Ha valami egyszerű és hagyományos naptárra vágysz, akkor itt van például ez az Android rendszerekre készült alkalmazás, amelyik minden napra új karácsonyi képpel kedveskedik.

A gyerekek valószínűleg inkább az interaktívabb, játékosabb appokat szeretik, mint például a Binny's Calendar. Az iOS és Android mobilokra és tabletekre megvásárolható alkalmazásban minden nap egy új mini-játék jelenik meg egészen karácsonyig.

Ha van valami különleges érdeklődési köröd vagy kedvenc filmed, meséd, akkor érdemes nyomnod egy keresést, hátha van valami speckó naptár, csak neked.

Például létezik Gondos Bocsok naptár, amelyben minden nap másik Bocsnak segíthetsz a karácsonyi készülődésben. Tele van játékokkal, videókkal, színezőkkel, és még hópelyhet is tervezhetsz benne. (Tudom, hogy mindig is hópihe-dizájnolás volt a titkos vágyad!)

180 fokos fordulatot véve a saját személyes kedvencemet is meg kell mutatnom, ami szintén speciális igényeket szolgál ki. A Cthulhu Christmas Calendar-ben minden nap kapsz egy új, kedves, karácsonyi képet egy-egy szörnyről H. P. Lovecraft csodálatos világából. A képpel együtt egy kvízkérdést is érkezik minden nap, amivel felmérheted a tudásodat a témában. Ha ezt az appot használod, akkor nem csak az ünnep, az ajándékok és a kaják miatt fogod várni a karácsonyt, hanem azért is, mert a válaszaid kiértékelését is 25-én kapod meg.

Ha magyar alkalmazást keresnél, akkor Windows Phone-ra ezt az appot ajánljuk, amely élőcsempén számol vissza karácsonyig, és minden nap egy-egy új idézettel vagy verssel kedveskedik.

Android és iOS rendszerekre három évvel ezelőtt jelent meg egy alkalmazás, amelyet egy magyar katolikus pap készített. Ebben bibliai szövegeket és üzeneteket, illetve adventi gyertyagyújtás funkciót és zenelejátszót találsz. Advent 2011 néven kereshetsz rá az alkalmazásboltokban.

Bízunk benne, hogy a névben található évszám ellenére idén is működni fog, ugyanis csak az adott napon engedi kinyitni az adott ablakot. Ma még türelemre int bennünket, de nagyon reméljük, hogy hétfőn megnyílik előttünk.