Szeretnéd megtalálni a legmenőbb karácsonyi receptet? Kéne valami új ötlet a fa vagy a lakás feldíszítéséhez? Pénzt akarsz ajándékozni, de szeretnéd valami stílusos formában átadni? Nem kell magazinokat feltúrnod, vagy barátoknál kuncsorogni tanácsért. Pillanatok alatt rengeteg ötlet gyűjthetsz, ha tudod, hol keresd.

Böngészde

A legtöbb női magazinnak van valamilyen karácsonyi melléklete vagy különkiadása, és ez már nem csak a nyomtatott, hanem az online sajtó világában is így van. Ezek mellett érdemes blogokat vagy tematikus Facebook-oldalakat is követni, van ugyanannyi és ugyanolyan jó ötletük, mint a női lapok újságíróinak. Ha hazai oldalakat nézegetnél, akkor ajánlom figyelmedbe például az Inspirációk Karácsonyhoz, a Karácsonyi Ajándék és Dekorációs Ötletek oldalakat, illetve a Nagy Karácsonyi Készülődést, amit már a tervezgetős posztban is emlegettem. Ha angol nyelven is szívesen olvasgatsz tippeket az üzenőfaladon, akkor a DIY – Handmade Christmas-t is érdemes belájkolnod.

Ezeken az oldalakon pillanatok alatt rájössz, hogy olyan dolgokra vágysz, amelyek létezéséről eddig nem is tudtál. Például meglett férfiakkal is simán előfordulhat, hogy hirtelen ellenállhatatlan késztetést éreznek csillámfesték megvásárlására, miután meglátnak egy, a szívüknek kedves, csináld-magad-jellegű dekorációt. Mint például ezt itt:

Célzottabb kereséshez

Ha nem csak böngészni szeretnél, hanem konkrét dologgal kapcsolatban keresel ihletet, akkor mindenképpen a Pinterestet ajánlom, a kreatív projektek feneketlen tárházát. (Ha még nem ismerted ezt az oldalt, érdemes vigyázni vele, mert addiktív) Itt egy-egy képpel és a hozzá fűzött rövid leírással és linkkel együtt gyűjtik az emberek az érdekességeket mindenféle témában, és ezek között rengeteg az érdekes és inspiráló ötlet, illetve a házilag is egyszerűen elkészíthető dolog.

Egyre több magyar is használja az oldalt, ezért magyar keresőszavakkal is rengeteg szuper inspirációra lelhetsz. De az igazi ötletcunami az angol keresőszavakra érkezik. Ha csak keveset tudsz angolul, akkor sem kell aggódnod, a legtöbb ide „kitűzött” dolog magától értetődően kivitelezhető. És bármivel kapcsolatban is keresel valami hasznos vagy izgi ötletet, biztosan rengeteget találsz, legyen szó dekorációról, csomagolási tippekről, receptekről, vagy éppen ingyenes, nyomtatható ajándékkísérőkről és karácsonyfadíszekről.

Vannak remek kép-gyűjtemények (táblák) a Pinteresten, de most nem kezdem el mutogatni, szerintem melyikek a legjobbak. Hiszen a fenti javaslatomnak pont az volt a lényege, hogy te kezdj el kutatni az után, ami téged érdekel. Legfeljebb azt tudom megmutatni, én mire jutottam:

Annyit tudtam, hogy van egy csomagnyi „mozgó szemem”, ebből szeretnék valami cuki karácsonyi díszt készíteni. Tonnányi vicces találat jött a „DIY christmas googly eyes” keresőszóra, a végén csak irtó nehezen tudtam dönteni. De sikerült, így születtek a fenti rénszarvasok. Pedig be kell valljam, magamtól nem jutott volna eszembe, hogy fonalat tekergethetnék nyalókára, és abból valami aranyos születik.

A Pinteretet egyébként mobiltelefonon is lehet böngészni, a közösségi oldalnak ugyanis éppúgy van saját alkalmazása, mint például a Facebooknak. Az androidos verzió elérhető a Google Play Store-ból, az iOS-változat pedig az App Store-ból tölthető le.

Te mihez keresel inspirációt?