Egy szuper ingyenes app összekötni az összes mobil kütyüjét az összes számítógépével. Kötelező letöltést ajánlunk.

Irigyli, hogy az iPhone-t és Macet használó ismerősei a laptopjukról is tudják birizgálni a mobiljukat? Egy hasonló megoldásra Android és Windows között is lehetőség van: a Pushbullet nevű ingyenes app összeköti az összes mobil kütyüjét a lakás összes számítógépével.

Csörög a laptop, biztosan hív valaki

A Pushbullet honlapján az összes elérhető platformot listázzák: létezik Windowsra telepíthető PC-s program, Chrome, Firefox és Opera böngészőbe telepíthető bővítmény (ez rendszerfüggetülen), illetve Android és iOS-re való kiadás. Külső, alternatív fejlesztésű app a szolgáltatáshoz Windows Phone-ra és Blackberryre is létezik.

Így jelzi a bejövő hívást a PC-n az app

Én egy androidos telefonnal, egy Windows 8.1-es PC-vel és egy iPad Mini 2-vel teszteltem a képességeit, ami nem csak három különböző eszközt, de három platformot is jelent.

Pofonegyszerű belőni a programot, be kell lépni használatához a Google-fiókunkkal, és azonos wifihálózatra kell kapcsolódni velük. Ezután ha a Pushbullet aktív a mobilunkon, akkor az SMS-ekről és hívásokról a PC képernyőjén is értesítést kapunk.

Vége az idétlen pötyögésnek

Az Apple gyári megoldásával ellentétben a Pushbullettel egyelőre nem tudunk telefonálni a PC-nkről, hiába van azon mikrofon. Viszont elég rákattintani a program ikonjára, rögtön felkínálja a telefon kontaktlistáját, és az érintőképernyő helyett kényelmesen megírhatjuk az SMS-t a számítógépen.

Átküldene egy linket, képet vagy jegyzetet, esetleg egy vicces linket PC-ről a tabletre, vagy iPhone-ról az androidos telefonra? Erre való a Pushbullet Push funkciója - sajnos a fájlok egyelőre legfeljebb 25 megabájtosak lehetnek - ekkora méretbe dokumentumok és fotók, kisebb mp3-ak férnek bele. Sajnos az iOS-es app tudása még nem teljes, az egyelőre nem közvetíti a hívásinformációkat, csak fájlokat és linkeket tud fogadni és küldeni.

Ez még így is marha hasznos: meg lehet írni a bevásárlólistát a számítógépen, majd egy gombnyomással átküldeni indulás előtt a mobilra. Ugyanez igaz a számítógépen megkapott címekre, amiket elég átdobni a telefonra, ott pedig már egyszerű megnyitni a Google Térképben.