Szeretnéd picit átélni a halloween-i hangulatot? Megtréfálnád barátaidat valami játékos ijesztgetéssel? Segítünk! Íme, öt okostelefonos alkalmazás, ami segít neked abban, hogy az év legborzongatóbb ünnepét garantáltan emlékezetessé tedd.

1. DIY Halloween Costume ideas

Ha szeretnél beöltözni Halloweenre (ami ugye nem egyenlő a farsanggal!), de nincs ötleted, vagy nem tudod, hogyan készítsd el a jelmezedet, ebben az alkalmazásban bőven találsz inspirációt. Felnőtteknek, gyerekeknek és háziállatoknak szánt maskarákat is nézegethetsz, és videós útmutatók alapján te is elkészítheted a saját jelmezedet. Plusz azt is megnézheted, mi a legmenőbb legborzongatóbb maskara idén. (Egyébként Demóna, Olaf és Tini Nindzsa Teknőcök a 2014-es sláger.)

2. The Walking Dead - Dead Yourself

Ha lusta vagy beöltözni, akkor mobilalkalmazással is elmaszkírozhatod magadat, azaz a fényképedet. Például a fent említett alkalmazás segítségével, ami egyébként az itthon is nagy sikerrel vetített The Walking Dead című tévésorozat hivatalos alkalmazása. Néhány kattintás, és ijesztő zombiszemeket, -szájakat és -kellékeket varázsolhatsz a fotódra – vagy bárki más fotójára, akit szeretnél zombiként látni.

3. Halloween Sounds Free

Ha esetleg ijesztő hangokkal szeretnéd ráhozni a frászt a barátaidra, akkor ebben az alkalmazásban minden megtalálsz, amire  szükséged lehet. Van itt például velőtrázó sikoly, hátborzongató ajtónyikorgás és boszorkánykacaj. (Mi ezeket a hangeffekteket néha arra is használjuk, hogy egy társasjáték közben megalapozzuk a hangulatot. Öt percig rendkívül szórakoztató aláfestés, utána persze rettenetesen idegesítő.)

4. Plants vs Zombies 2

Ennek a játéknak már az alapverziója is tökéletesen illik egy halloweenes összeállításba, hiszen zombiktól kell megvédenünk magukat, különféle harci virágok segítségével. Most azonban duplán is kivívta itt a helyét, mivel a héten minden nap egy-egy új, Halloween tematikájú pályával kényezteti a játékosokat, amiben vicces jelmezekbe öltözött zombik lepik el a gyepet.

 5. Limbo

A fenti alkalmazások ingyenesek, az utolsó helyre viszont egy olyan játékot választottam, ami két dollárba kerül az AppStore-ban. Aki szereti az igényes grafikájú, különleges hangulatú, picit nyomasztó játékokat, annak megéri. Ez a játék idén jött ki iPhone-ra, de számítógépen játszható változatban már két éve létezik, én akkor szerettem meg. Lent látható az akkori bemutatója, ami - akárcsak maga a játék - csak erős idegzetűeknek ajánlott!