Egy hete azt mutattuk be, milyen árukkal fürödhetsz be könnyen, ha internetről rendeled. Most a másik oldalt kapargatjuk meg egy picit picit, és öt olyan dolgot mutatunk, amiről elsőre talán nem is gondolnád, hogy érdemes neten vásárolni.

  1. Élelmiszer

Azt hiszed, csak akkor kapsz szép csülköt, ha személyesen választod ki a hentesnél? Esetleg úgy gondolod, mindenképpen termelői piacra kell menned, ha igazi gyümölcsöt akarsz? Tévedsz!

Remek élelmiszer-házhozszállító cégek léteznek, én újabban a Tesco, korábban a GRoby szolgáltatásait használtam. Egyiknél sem volt semmilyen rossz tapasztalatom, a lédig árukból is mindig frisset hoznak. Ha további tapasztalatok érdekelnek, nézd meg az Origo Táfelspicc tesztjét!

Ami pedig a termelői zöldséget illeti, vannak már kifejezetten erre specializálódott weboldalak. Én a Nekedteremet próbáltam, sosem jártam meg velük. Ha valamelyik áru nem tetszik, nem vagy köteles átvenni és kifizetni, ezért tényleg nincs semmilyen kockázat. Természetesen nem ez az egyetlen ilyen cég, neten találsz több másikat is, ajánlom a termelői, bio gyümölcs és házhozszállítás keresőszavakat.

  1. Kupon

Majdnem kihagytam az összeállításból, hiszen annyira egyértelmű, hogy mondani sem kell. De tényleg elég jó dolgokat lehet kifogni, ezért mindenképpen itt a helyük. Ha éppen valami drágább terméket akarsz venni, esetleg valamilyen szolgáltatást (masszázs, fodrász stb) szeretnél igénybe venni, érdemes futtatni egy keresést az összes kuponos ajánlatot összesítő Qponverzumon, hátha éppen van a közeledben olcsón. Persze vásárlás előtt azért ellenőrizd le egy rövid kereséssel azt a céget is, amelyik a kupont árulja, nehogy valamilyen kellemetlen élményben legyen részed.

  1. Mobiltelefon (mobilszolgáltatótól)

Mindhárom, a piacon lévő mobilszolgáltatónál létezik olyan ajánlat, amelynek keretein belül bizonyos termékeket olcsóbban kapsz meg, ha neten rendeled. Ezt érdemes észben, ha legközelebb mobilt vagy esetleg új előfizetést szeretnél vásárolni. (A Telekomhoz szerdánként érdemes benézni, csak szólok.)

  1. Apróságok Kínából

Nem tudtam dönteni, hogy a mobiltokot, bizsut vagy sütiformát javasoljam, ezért választottam a gyűjtőnevet. Mindegyikből találtam már irtó jókat az eBayen és az AliExpressen nagyon jó áron, ingyenes szállítással. Arra viszont figyelni kell, hogy a szállítási idő legalább 4-6 hét.

eBay-ről származik (nem a keksz, csak a kiszúró forma)

  1. Zene

Havi 1500 forintért a világ összes (na jó, majdnem az összes) zenéjét megvásárolhatod, hallgathatod a számítógépeden és magaddal viheted a telefonodon, teljesen legálisan. Pár éve (itthon) még elképzelhetetlennek tűnt az ilyesmi, most viszont már nálunk is elérhető a Deezer vagy a Spotify, amelyek pont ezt teszik lehetővé. Szinte minden régi és új zenét megtalálsz rajtuk, és a szolgáltatások egy részét ingyen is használhatod.