Akadnak olyan weboldalak, méghozzá elég szép számmal, melyek az internetes szólás- és véleménnyilvánítási szabadságot, valamint a személyiségi jogokat, illetve a képmáshoz fűződő jogokat meglehetősen sajátosan értelmezik. Ilyen oldal volt többek közt az Is Anybody Down néven üzemelő képkatalógus is, melyen számtalan meztelen, vagy legalábbis lenge öltözetben lévő nő fotója szerepelt - azok engedélye nélkül.

Az Is Anybody Down lényegében egy olyan "üzleti vállalkozás" volt, mely arra épült, hogy az internetre kikerült képeken szereplő alanyok megfelelő összegű váltságdíjért (rendszerint több száz dollár) cserébe eltüntethették magukat a katalógusból. Bár az oldalt - érthető okokból - már 2013-ban bezáratták, az illetékes amerikai hatóság, az FTC most határozott a jövőbeni szankciókról. A határozat értelmében az oldal soha többé nem nyithat ki újra, emellett az üzemeltető, Craig Brittan a teljes adatbázist köteles törölni a számítógépeiről és adathordozóiról.

Bár az FTC határozatában megállapította, hogy Brittain sem a sértettek határozott felszólítására, sem olykor a "váltságdíj" kifizetését követően nem távolította el a jogsértő képeket, az üzemeltető sem börtönbüntetésre, sem pénzbüntetésre nem számíthat, legalábbis addig, míg be nem bizonyosodik, hogy egy másik, hasonló kezdeményezés mögött is az ő neve áll.