Az aktuális iPhone-sorozat alig néhány hónapja kapható csak, de ahogy az ebben a szakmában lenni szokott, máris megindultak a találgatások, fejtegetőzések arról, hogy az Apple milyen újdonságokat fog belepakolni az újabb, várhatóan az év végén érkező generációba, illetve fog-e változtatni valamit a dizájnon.

Utóbbi az Apple termékei esetében mindig is központi kérdésnek számított, az iPhone6 előtt az iPhone-ok hosszú ideig teljesen egyformák voltak. A Pocket-lint most összeszedett néhány nem grafikát a következő generációról, amit lehet, hogy iPhone 7-nek neveznek majd, de az is lehet, hogy teljesen más nevet kap majd. Az sem teljesen egyértelmű, hogy a képek honnan származnak, illetve van-e közük a tényleges terméktervekhez, melyeket az Apple rendszerint nem köt akárki orrára a megjelenés előtt.

A koncepciórajzok alapján amúgy az iPhone-ok új generációja leginkább abban különbözne a most kapható iPhone 6 modellektől, hogy az alul középen lévő "Home" gomb mellett is megjelennének különböző, gyakran használt ikonok, plusz a felső, hangszóró körüli sávban is megjelenhetnének információk. Vagyis lényegében a telefon előlapját teljes egészében egy kijelző borítaná.

Az új dizájn hivatalos bemutatójáig attól tartok még kicsit sokat kell aludni, de ha ebbe az irányba mozdul tovább a gyártó, azt hiszem nagy bakot nem lőhet, már csak az a kérdés, hogy a mérnökök és a kijelzőgyártók meg tudják-e valósítani azt, amit a tervezőasztalon megálmodtak a dizjánerek.