Az okostelefonokba épített akkumulátorok általában sosem bírják addig, amíg kellene, és persze mindig akkor merülnek le, amikor nagyon szükség lenne még arra a pár órácska exta energiára a nap végéig. Ráadásul az idő előrehaladtával, vagyis az akkumulátor öregedésével ez csak egyre rosszabb.

A Google Play Store-ba feltöltőtt, azóta már eltávolított alkalmazás, a Battery Life Repair éppen azt ígéri, hogy gátat szab ennek az öregedési folyamatnak, sőt, meg is javítja az akkut. Mégpedig úgy, hogy az áramforrások hibás "adatcelláit" analizálja, nagyjából úgy, mint egy merevlemezt, és ha hibát talál, azt valamiféle varázsütésre kijavítja.

Aki kicsit is tisztában van az efféle áramforrások működési elvével, az tudja, hogy természetesen óriási kamu az egész, és legjobb esetben is placebo-hatása van legfeljebb, vagyis az eredetileg 3 dollárba kerülő alkalmazásért minden egyes fillér kidobott pénz volt.

Alighanem felismerte ezt a Google is, mivel nem sokkal azután, hogy híre ment a kamu appnak, el is tűnt a Play Store-ból. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne tucatszám hasonló, vagy éppen más, csodálatos technológiai bravúrokat ígérő kamuapp a piactereken, a memóriaoptimalizáló, térerőnövelő vagy hasonló appoknál nem árt vigyázni. Azt a pár dollárt pedig, amibe ezek kerülnek, inkább költsétek fagyira.

Via Android Police.