Egyre nyilvánvalóbb a számomra, hogy a technológia mind több területre tör magának utat, ami olykor módfelett ijesztő termékekben ölt testet. Mert mégis mit kaphatnál, ha egy tabletet és egy sombrerót keresztezel? Hát persze, hogy szelfikalapot!

Gondolom most azt hiszed, ez valami vicc, pedig halálosan komoly: Az egyik menő brit divattervező, Christian Cowan-Sanluis a londoni divathét alkalmával bemutatta a szelfikalapot, ami tulajdonképpen nem más, mint egy csillámló, rózsaszín sombrero, és ha ez nem lenne elég, van egy beépített tablet-tokja is, amiben egy Acer márkájú tablet lapul. Ez egyébként most teljesen mellékes részlet, mint ahogy az is, hogy készült hozzá (mármint a tablethez) egy kiegészítő tok is, mint minden normális divatholmihoz.

Hanem viszont, a sombrero forma természetesen praktikus célt is szolgál, ezzel ugyanis körbe lehet forgatni a tabletet a fejen, ami óriási segítség a szelfizéshez optimális megvilágítás és háttér megtalálásához - legalábbis ezt írja egyébként véresen komolyan az Acer PR-gépezete.

Persze ahogy az a divatszakmában lenni szokott, az igazán menő holmikhoz csak a beavatottak juthatnak hozzá, úgyhogy ha te is Lady GaGa nyomdokaiba kívánsz lépni, akkor jobb lesz, ha már most előjegyzel magadnak egyet Cowan-Sanluis szelfikalapjából. További fotók lentebb.