Mármint a Mobile World Congress nulladik napján, azaz március 1-jén érkezik egy új csúcsmobil a Samsungtól, ami alighanem az idei év egyik legnagyobb durranása lesz a mobilpiacon: a Galaxy S6. A recept mit sem változott, hiszen a koreaiak egy évvel ezelőtt ugyanezen a rendezvényen mutatták meg először a jelenlegi csúcsmodellt, a Galaxy S5-öt, kicsit olyanok ők lassan, mint a Sziget legfontosabb nulladik napos fellépői - velük kezdődik az igazi buli.

Bár a forgatókönyv ugyanaz, a Samsung Galaxy S6 sok mindenben kitűnhet majd a mezőnyből, amellett hogy minden bizonnyal a legerősebb processzort és a legtöbb memóriát pakolják bele, amit csak egy telefonba lehet. A kiküldött sajtómeghívók (akárcsak tavaly) egyelőre csak valami telefon-féle sziluettjét engedik láttanti, ez alapján máris beindult a spekulálgatás, hogy az S6-nak olyasmi lekerekített szélű kijelzője lesz, mint a tavaly debütált Note Edge-nek. Aztán az is lehet, hogy a képen szereplő valami valójában csak egy villa oldalnézetben, és a meghívó nem több egy mezei vacsorameghívónál.

Március elsején remélhetőleg mindenre fény derül Barcelonában, nem csak a Samsung, hanem a HTC új, vélhetően az M8-at leváltó csúcsmodelljét illetően.