Ahogy közeledik a mobilvilág idei nagy eseménye, a barcelonai Mobile World Congress, úgy erősödnek fel az új generációs készülékekről szóló pletykaáradatok. Most éppen a Samsung új nagyágyúja, a Galaxy S6-ról híresztelik azt, hogy egészen speciális extrákat tud majd a telefon különböző hátlapokkal felvértezve.

Ez egyébként már csak azért is érdekes információmorzsa, mivel eredetileg még arról szállingóztak a hírek, hogy az új Samsung csúcsmobilnak az elődökkel ellentétben le sem lehet majd szedni a hátulját. Ehhez képest most olyan, meglehetősen vadnak tűnő találgatásokat közölt egy lengyel androidos oldal, melyeket ha tényleg megcsinál a Samsung, akkor a Galaxy-sorozat eddigi legnagyobb durranása mutatkozhat be március elején.

A blog tudni véli többek közt, hogy a hátlapok közt lesz olyan, ami jobb kamerát tartalmaz majd, illetve az elektronikus könyvolvasókban használt E-Ink panel is rákerülhet egy hátlapra, vagyis a hátlap egyben egy második, kifejezetten olvasásra használható kijelzőt tartalmaz majd.

A mobilok egészségügyi és fitnessz-célú használata manapság elképesztően trendi, már a Glaxy Note 4-ben is van véroxigén-szint mérő meg pulzusmérő, de a Galaxy S6 egyik hátlapja ezen is túltehet: állítólag vércukorszintet is fog majd mérni, az adatokat pedig egyből küldi is a dokinak.

Via Android.com/pl