Nem olyan régen, az iOS legújabb, 8-as verziójával vált elérhetővé az, hogy az iPhone-ok és iPadek virtuális billentyűzetét leváltsa a tulajdonos egy másik, külső fejlesztő által készített beviteli felületre. Androidon ez a lehetőség már régóta adott, így nem csoda, hogy az egyik legsikeresebb androidos billentyű-alternatíva, a Switfkey szinte azonnal megjelent iOS-re is.

Az app iOS-es verziója a hét végén megkapta eddigi legnagyobb frissítését, mely többek közt új nyelveket is támogat, meg ha nem lenne elég, hogy kitalálja magától, mit akarunk írni, akkor mostantól azt is kitalálja, hogy milyen smiley-t, vagy emotikont akarunk rakni a szövegbe.

A választékot tekintve van miből csemegézni, több mint 800 virtuális hangulatjegy áll ugyanis rendelkezésre, annyi, amennyit szavakkal szinte ki sem lehet fejezni. Az új emotikon-kezelésen túl került még a programba flow-támogatás iPaden, vagyis most már nem kell felemelnie az embernek az ujját az érintőpanelről, ha be akar gépelni valamit (iPhone-on ez a funckió már korábban is megvolt).

Plusz ne feledkezzünk meg az egyik leghasznosabb újdonságról: a virtuális gomboknak mostantól már hangjuk is van, ha megnyomod őket. Ha más nem, ez gondolom meggyőzött, úgyhogy nincs más hátra, katt ide a Swiftkey telepítéséhez!