A játékkonzolok és az okostelefonok viszonylag régóta jól megértik egymást, ám mindeddig nem született olyan megoldás a gyártóknál, mely pontosan ugyanazt a (játék)élményt kínálja mindkét eszközön, méghozzá akár megszakítás nélkül. A Sony Xperia sorozat legújabb, legdrágább tagjaihoz készült okostelefonos app pont erre a célra használható - azaz ha a nagy képernyőn kezdődik a Barátok Közt, akkor sem kell befejezni a játékot, csak át kell költözni a kisebb kijelzőre.

Ez a technológia - név szerint a Remote Play - a Sony PlayStation játékgép-családjának negyedik generációjával vált elréhetővé, a hozzá szükséges PS4 Remote Play alkalmazás pedig mától tölthető le a Google Play Store-ból, kizárólag Sony Xperia Z3 okostelefonokra és tabletekre (később a Z2 család tagjain is futni fog az app, ígéri a Sony).

Az alkalmazás működésének mindössze annyi a feltétele, hogy a konzol és az okostelefon ugyanazon a (WiFi) hálózaton legyen, ráadásul még a kijelzőn sem kell tapicskolni autóversenyzés, vagy éppen zombivadászat közben, hiszen a PS4 irányítópadjával (Dualshock) pontosan úgy vezérelhető a játék, mint a tévé előtt ülve.